RSAAW provides double-top library for the duration of Vancouver house renovation

Canadian studio RSAAW has renovated a mid-century dwelling in Vancouver to incorporate a double-top library, all-white interiors and a treehouse in the backyard garden.


The challenge, referred to as Berkley Dwelling, is a two-storey household with a dark facade surrounded by trees in North Vancouver.

The partitions and ceilings have been painted vibrant white

Regional company RSAAW reworked the spouse and children residence into a vivid and ethereal area by connecting its beforehand separated two levels and painting the gallery-like inside in white.

A slanted roof functions huge skylights that emphasise the central atrium space of the open-plan floor floor. Prior to the renovation, this degree was a mortgage loan helper suite.

Berkley House is in North Vancouver
The double-peak library by the stairs

“Household areas had been relatively cloistered, with negligible normal light-weight entering essential areas,” explained RSAAW.

Berkley House’s related ranges are anchored by a double-peak library formed by stacked bins of light wooden. The wood bookcase is crafted into the staircase linking the amounts jointly.

“The home’s feeling of house was more augmented by vaulting ceilings all through the key floor, ” continued the studio.

“Adding oversized glazing to authorized for views of the North Vancouver greenery in the back garden and outside of, filling the residence with light even on overcast times.”

RSAAW renovated the house's interior with a double height library
Large skylights deliver normal light into the home

The reduced level’s circulation was also improved by turning a previous mechanical place into a hallway with discreet storage, which contrasts with the open up residing area along with it that is crammed with custom made millwork and pops of colour.

Beforehand inaccessible attic area has been converted into a cosy kid’s playroom, with a multicoloured carpet that is echoed in the strips of painted timber that mark the entrance to a treehouse outside.

RSAAW converted the property's attic into a cosy playroom
The children’s playroom was formerly an attic

Built all-around a Douglas fir tree, the understated treehouse blends with its environment, injecting a playfulness to the otherwise minimum dwelling.

RSAAW also replaced the home’s forced-air central heating technique with vitality-productive underfloor heating and installed triple-glazed windows in the course of the setting up.

A treehouse is built around a Douglas fir tree outside
Vibrant slats function in the treehouse

RSAAW is a Vancouver architecture agency launched by Rafael Santa Ana.

Other modern mid-century renovation tasks consist of a modernised Melbourne condominium by architect Murray Baker and artist Esther Stewart and a holiday getaway household on Fireplace Island in the Atlantic by American studio Andrew Franz Architect.

Images is by Ema Peter.