[ad_1]

Household to a younger couple, who have just returned from the United kingdom with a toddler on the way, this stunning freshly renovated residence has a decidedly European really feel regardless of its Melbourne locale. A refined renovation of an existing Californian Bungalow, the home’s authentic architectural details have been preserved with the new light-loaded extension helps make it great for a rising family.

Kitchen area

“The couple had been previously dwelling in the United kingdom and wanted to return to their antipodean roots, embrace the normal gentle they had missed in London, and make it the heart of the house,” claims the couple’s good friend and inside designer Ryan Fernandes who worked along with architect Angela Prince on the Bentleigh residence that was created by Build Melbourne.

Bedroom
Bedroom

The initial home’s labyrinth-design and style format was changed with 1 with substantially bigger operation. And even though the couple favoured clear lines, they were being just after a calm, traditional feel with a twist – a palette of blues, greys and whites aspect together with pops of red. Blackbutt timber floors and polished nickel fixtures complement the home’s standard-type entrance and ornate heritage ceiling even though the inside styling involves Danish structure pieces together with antique fabrics.

Dining
Color is made use of to extraordinary result in the dining area

A standout house, the kitchen features handmade Moroccan tiling and white shaker-fashion joinery paired with a black vary cooker. Nearby, a designed-in tailor made bar will work to merge the kitchen and living areas – it will get a lot of use following dark.

The kitchen has a concealed bar
The kitchen has a cleverly hid bar

One particular of the loveliest aspects of the residence, pops of inexperienced that can be witnessed from numerous of the rooms. The living area seems to be onto a wall of greenery loved together with a homely gas log fireplace and advanced wall sconces. Nearby, the rest room capabilities loaded blue tiles as properly a freestanding Victorian claw foot tub – a timeless design that would make the space. 

Lounge room
Residing space
Bathroom
Toilet

Total, the final design effectively preserves the home’s beautiful historical capabilities although sensation carefully modern throughout. And it is all the far more remarkable when you take into consideration the property is nestled amid apartment buildings and flats.

Child's room
Child’s room

For much more from Construct Melbourne

Images: Elise Scott

[ad_2]

Source url