Alexandra Apostolids and Pierre Seale had a number of crucial features they ideal in their very first relatives property. This 1950s house in Warrandyte (a bush-like suburb 24 kilometres north-east of Melbourne’s CBD) was the only home that ticked each individual one box.

‘We have often cherished mid-century interiors and architecture,’ suggests Alexandra. ‘This property in particular offered so lots of of the vital traits that we adore from this period… comprehensive-height cedar awning home windows enabling all-natural gentle in abundance an L-formed flooring strategy wrapping close to the household that embraces greenery and of training course the timber-lined board ceilings with uncovered beams.’ 

Pierre is a builder, and via his business Life span Setting up and Design, he usually collaborates on layout projects with Alexandra, so it seemed inevitable that the pair would blend their abilities to rework this house! Their aim was to enrich the home’s original magnificence, ahead of including present day information. ‘Any prospect there was to embrace purely natural materials and elements in their purest variety, we took it,’ suggests Alexandra. 

The couple to start with pared back the interiors to take away pokey cabinets and small doorways, in favour of greater openings and cleaner strains. ‘We expanded on area and movement by opening up the dining and dwelling area, and eradicating a wall that separated these two spaces’ describes Alexandra. 

Two new sets of bi-fold doorways were being mounted around the outside spot, replacing current mounted window and doors that weren’t operating to their possible. ‘Having them open expands the living place immensely… our ground prepare doubles when they bi-fold doorways are opened’ says Alexandra. 

Elsewhere, authentic cedar home windows ended up sanded back to present their all-natural vein, whilst Baltic timber floorboards have been restored to their first unstained color and matte finish.

With the bones of the home now restored, Alexandra and Pierre commenced to add modern day comforts. ‘There was no insulation in any of the roof, walls, or flooring, which we rectified, alongside with the addition of underfloor heating in all bogs, and zoned heating and cooling’ suggests Alexandra, incorporating ‘a remote opening skylight highlighting the canopies of our river gums, and supporting to passively great the property was a excellent decision’.

The couple ‘couldn’t fault’ the original kitchen area layout, but the substance palette called for a substantial update. New American oak cabinetry was mounted, complementing wonderful benchtops and a splashback in ‘golden spider’ marble. ‘It has the most stunning peachy golden veins and body relocating as a result of it – a match manufactured for the encompassing timber and warm light-weight that glides by way of this household room,’ claims Alexandra.

The accomplished residence is breezy in summer months and cosy in winter, surrounded by the family’s garden. ‘We live so happily here,’ Alexandra claims. 





Resource backlink